Banana bread

Al dagen was ik aan het wachten op overrijpe bananen die ik bijna altijd in huis heb, behalve als ik ze nodig heb natuurlijk. Waarom overrijpe bananen? Op een van mijn Amerikaanse fora had iemand het over overrijpe bananen en wat zij daarmee deed. Bij ons verdwijnen die namelijk in het compostvat. Amerikanen daarentegen maken daar (o.a.) banana bread mee. Op mijn “can you post the recipe, please?” volgden er talloze recepten van banana bread. Ik heb mij gehouden aan het basisrecept:

Ingredients
* 2 cups all-purpose flour
* 1 teaspoon baking soda
* 1/4 teaspoon salt
* 1/2 cup butter
* 3/4 cup brown sugar
* 2 eggs, beaten
* 2 1/3 cups mashed overripe bananas

Directions
1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Lightly grease a 9×5 inch loaf pan.
2. In a large bowl, combine flour, baking soda and salt. In a separate bowl, cream together butter and brown sugar. Stir in eggs and mashed bananas until well blended. Stir banana mixture into flour mixture; stir just to moisten. Pour batter into prepared loaf pan.
3. Bake in preheated oven for 60 to 65 minutes, until a toothpick inserted into center of the loaf comes out clean. Let bread cool in pan for 10 minutes, then turn out onto a wire rack.

In plaats van de banana mixture in de flour mixture te stirren heb ik het omgekeerd gedaan, dat vond ik voor mezelf logischer.

Het baksel, wat het midden houdt tussen brood en cake, is inmiddels geproefd. Ik vind het nogal droog. Als ik het nog eens maak dan neem ik een van de andere recepten, met rozijnen en botermelk. Ik denk dat het dan iets smeuïger wordt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Banana bread”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.