Mechelen

Vandaag zijn we een dagje naar Mechelen geweest. De dag begon lichtjes regenachtig maar is uiteindelijk geëindigd op een terras in de zon. Zalig!
De reden van ons bezoek aan Mechelen is dat we een verrassingsdag in elkaar hebben gestoken voor mijn moeder haar 80ste verjaardag volgende maand. Bedoeling is dat haar zes kleinkinderen – in leeftijd variërend van 15 tot 27 – haar een dagje mee uit nemen. Haar kleinkinderen zijn haar alles, dus we weten zeker dat we haar daar een enorm plezier mee doen. Het wordt een dagje Mechelen. Het is een kleine stad, niet zo gek druk, en er is best wel wat te doen en te zien in en rond Mechelen. Ons doel vandaag was op zoek gaan naar een gezellig restaurantje voor hun lunch, en dat hebben we gevonden. De rest van de dag is al in gezamenlijk overleg uitgetekend. Nu moet het weer alleen nog mee willen …

Zelf hebben we geluncht in het Grand Café Lamot. Ik was er wel eens eerder geweest. Een imposant gebouw, industrieel met enorme glaspartijen, het restaurant ligt op de eerste verdieping en heeft een heel mooi zicht op de geveltjes van de Vismarkt en op de Dijle.

Je eet niet slecht bij Lamot, onze Italiaanse salade was vers en erg smakelijk, maar je mocht niet naar de vloer kijken. Onder alle tafeltjes lag het vol met kruimels, en dat waren echt geen kruimels van één voormiddag. Ik denk niet dat ik nog een derde keer naar Lamot ga.

Zoals eerder al gemeld is onze dag geëindigd op een zonovergoten terras op de Grote Markt. Voor eventjes was de lente in het land …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Mechelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.