’t Is gebeurd!

Niet zonder slag of stoot en nog lang niet helemaal naar mijn zin, maar ik ben – voorlopig – over.

Van Blogger naar WordPress.

Ik moet nog even afwachten of het mij gaat bevallen. Na tien jaar Blogger is WordPress in ieder geval heel erg aanpassen. Vooralsnog heb ik een gratis thema gekozen en de mogelijkheden om ‘op de achtergrond’ dingen aan te passen zijn zeer beperkt. Correctie: aan de CSS instellingen kan ik simpelweg niet aan. Helaas.

Ik werk vooral op de laptop en het is daar dat het ontwerp echt naar mijn zin moet zijn en dat is het nog lang niet. Ik vind de rechterkolom veel te breed, ik wil de kop van mijn blog in een foto zetten zoals op Blogger, ik wil voor mijn kop een ander lettertype dan voor de body, de foto’s mogen groter, … Kortom, ik wil nogal wat aanpassen en dat blijkt pas te kunnen als ik een abonnement neem (en ervoor betaal waarschijnlijk). En dan nog moet je al iets of wat op de hoogte zijn van web design om zelf aanpassingen te kunnen doen. Met Blogger was ik na al die jaren zo vertrouwd dat aanpassingen aan de site een fluitje van een cent waren. Gratis trouwens.

Dus … het zal mij benieuwen of ik bij WordPress blijf. Voorlopig hou ik dit thema. Ik heb er een stuk of tien geprobeerd en dit leunt het meeste aan bij wat ik in gedachten had. 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

17 gedachten over “’t Is gebeurd!”

  1. Ik ben er nog niet mee klaar hoor. Ik vind echt niet het juiste sjabloon. Ben er alweer van 9u mee bezig. Nu is mijn bovenkant OK, maar mis ik weer de rechter kolom. Straks nog maar eens verder kijken.

   Like

 1. Veranderingen zijn verschrikkelijk, ik voel met je mee! Ik heb het opgegeven om nog aan de site zélf te knoeien want inderdaad, de gratis mogelijkheden worden steeds minder, vooral wanneer je een nieuwe site maakt. Voor wat je al had zijn ze dan nog redelijk soepel.
  Maar op zich zal het best snel wennen denk ik. Veel succes met wat je nog wilt veranderen.

  Like

  1. Dank je wel. Gelukkig kan ik wel een beetje overweg met html, maar de berichten die ik al had klaarstaan in Blogger en heb geïmporteerd … daar heb ik nog wel wat werk mee. Maar ik vind het ook wel weer leuk om iets nieuws te proberen. Het houdt me in ieder geval van de straat. 🙂

   Like

   1. In de begintijd moest alles met een html code , toch wel veel van geleerd, vooral hoe snel je de héle site kon verspelen;-) Dat is gelukkig allemaal makkelijker geworden maar ja, dan slijt het beetje vaardigheid dat je verworven hebt snel, vooral als je toch op achterstand begonnen bent zoals ik.. Wat ik bijleer is al achterhaald eer het onder de knie heb;-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.