Metabolisme

Het is nog maar eens bewezen dat mijn echtgenoot een veel sneller metabolisme heeft dan ik.

Na zijn twee dagen dieet was hij meer dan een kilo kwijt. Ik heb (kleinere porties van) hetzelfde gegeten (mijn bord soep bij de avondmaaltijd niet te na gesproken) en bij mij scheelde het geen gram.

Een scenario dat mij een déjà vu bezorgde. Een jaar of vijftien geleden heb ik een jaar gedieet. D.w.z. gewoon goed op mijn eten gelet, niet gesnoept en nauwelijks alcohol gedronken. Mijn man was solidair. Bij hem vlogen de kilo’s eraf, bij mij ging het mondjesmaat (al ben ik toen op één jaar tijd wel 18 kilo kwijtgeraakt, dit geheel terzijde). En bij hem hoeft er helemaal niets af. Hij weegt nog altijd hetzelfde als toen we trouwden. Ik daarentegen…

*Rant*

Het is gewoon niet eerlijk verdeeld in de wereld. Met niks.

*Rant over*

Maar wat belangrijker is: de uitslag van zijn onderzoek was goed al zijn er toch enkele biopten genomen om microscopische colitis uit te sluiten. Resultaat over een week.

Ondertussen heeft hij de amandel-perentaart die ik gebakken had al helemaal verorberd. En ze was lekker, zei de snoeper.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

19 gedachten over “Metabolisme”

 1. Gelukkig een goede uitslag. Dat is het bijzonderste.
  Diëten is nooit goed, want dat doe je maar tijdelijk en dan heb je het probleem weer. Het is vooral een kwestie van anders eten en dat dan volhouden. Maar eert moet je wel uitvogelen wat voor jou werkt en wat je lekker vindt, anders hou je het ook niet vol.

  Like

 2. Mijn man moet op zijn eten letten omdat hij snel bijkomt, ik idem. We kunnen soms zo jaloers zijn op van die mensen die zich veel meer kunnen veroorloven op dat vlak. Het is niet eerlijk!

  Like

 3. Mijn man is zo slank als een potlood maar eet als een paard.
  Ik daarentegen…..
  Ik vind het ook niet eerlijk!
  Een kromme lijn is ook een lijn zal ik maar denken.

  Like

 4. Die taart ziet er heerlijk uit! Ja we worden een dagje ouder en dan moeten we een beetje meer opletten. Mijn man heeft diabetis type 2 maar pas na twee jaar begint hij te beseffen dat hij er iets aan moet doen.

  Like

 5. hahahahaha, die perentaart, ik snap het helemaal!

  En precies dat, het is heel oneerlijk verdeeld, en dan kijk ik ook naar mijn vriendinnen bijv. die kun je door het sleutelgat trekken zelfs na 2 kinderen ieder te hebben gebaard, en kunnen nog steeds eten wat ze willen.. pffffffffff en ik maar vechten… 😉

  En 18 kilo in een jaar is ook mooi, dan blijft het vaak ook echt weg, hoe langzamer je gewicht verlies is, hoe beter, althans, dat hebben ze mij vertelt, 1 kg per week is zooooo slecht, dan ga je naar het jo jo effect.

  X

  Like

   1. Hahahaha, ja… bij mij nu ook weer 13 eraan in een jaar tijd… het stoppen met roken, toch, valt het mij nog mee! Andere dames in mijn familie directe lijn, kwamen maar liefst 20 kilo aan na stoppen met roken…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.